По данни на АПИПроверено е теглото на 7800 товарни автомобила ТИР

...
По данни на АПИПроверено е теглото на 7800 товарни автомобила ТИР
Коментари Харесай

20 на сто повече глоби за претоварени камиони

По данни на АПИ
Проверено е тежестта на 7800 товарни автомобила 

ТИР се възпламени и блокира автомагистрала “Тракия ” край Пловдив

Точно 289 151 лева са събрани от санкции, наложени за открити нарушавания при придвижването на тежки и извънгабаритни транспортни средства по републиканската пътна мрежа до края на август. Това оповестиха през вчерашния ден от Агенция “Пътна инфраструктура ”.

Постъпленията са с към 20% повече по отношение на същия интервал на 2021 година, когато са събрани 240 937 лева От началото на годината мобилните екипи на АПИ, които работят с електронни везни за премерване на натоварването на осите, са ревизирали към 7800 ТИР-а в цялата страна. В някои от случаите са открити транспортни средства с тегло съвсем двойно над позволеното.

За 4-осовите оптимално допустимото е 32 тона, а за 5-осовите - 40 тона. Преминаването на претрупани камиони освен е сериозна заплаха за другите участници в трафика, а и води и до съществени опустошения на пътната настилка, подсетиха от АПИ.

Заради ТИР, горящ в придвижване, се наложи да бъде лимитирано придвижването по автомагистрала “Тракия ” край Пловдив през вчерашния ден по обед. Преминаването в региона на 154-и километър в посока към София ставаше единствено в скоростната лента и се образуваха колони с дължина 4-5 километра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР